Tennis is meer dan alleen een fysieke uitdaging. Dat begrijpen we bij Breakpoint heel goed. Uit onze ervaring met het coachen van toptalenten weten we: bij goed leren tennissen komt ook persoonlijke groei kijken.

Speerpunten

  • Een open en kleurrijke sfeer
  • Leraren die werken aan hun eigen ontwikkeling
  • Open voor samenwerkingen
  • Respect voor elkaar, ongeacht geloof of afkomst
  • Jezelf mogen zijn en gezien en gekend worden
  • Ontwikkeling in een prettige en veilige omgeving
  • Creativiteit en cognitie gaan hand in hand
  • Uitdaging om je optimaal te ontwikkelen
  • Open dialoog tussen trainers, ouders en leerlingen

Tennissen als individu

Iedereen leert op een andere manier. Daarom werken onze tenniscoaches mensgericht, met aandacht voor het individu. Zo kun jij je duurzaam ontwikkelen, als mens en als tennisser. We houden oog voor de gouden driehoek: leren, presteren en plezier.

Natuurlijk willen we dat je beter wordt in tennis. Je traint niet voor niets. Maar goed zijn, dat is voor iedereen anders. We zien graag dat je dicht bij jezelf blijft en tennist vanuit jezelf. Je hoort ons dan ook niet hameren op hoe die forehand moet, maar we laten het ontstaan, zodat de slag eigen is. Daarin laten we ons ook graag verrassen.

Zelfontwikkeling

Elke vorm van leren vraagt om een ontwikkeling op persoonlijk niveau, klein of groot. Jij staat daarbij centraal. Je leert namelijk over jezelf door oefenen en ervaren. Dat geldt ook voor onszelf. Onze trainers blijven zichzelf continu ontwikkelen. Ze leren bij via opleidingen, leren van elkaar en van de mensen die ze trainen. Daarbij staan we open voor samenwerkingen met verenigingen.

Kernwaarden

Als tennisvereniging en -organisatie werken we vanuit vier kernwaarden: ambitie, creativiteit, kwaliteit en ontwikkeling.

Ambitie, omdat we altijd proberen ons maximaal in te spannen om het beste uit een ander te halen. We hebben ervaring met het opleiden en begeleiden van Nederlands kampioenen en internationale toptennissers.

Creativiteit, omdat we geloven in eigen inbreng. We laten ons graag verrassen door input van anderen en vinden dat tennis vanuit jezelf moet komen. We zijn nieuwsgierig naar vernieuwende ideeën en oplossingen.

Kwaliteit, omdat jij je sportieve en persoonlijke kwaliteiten moet kunnen ontwikkelen onder kwalitatieve begeleiding. Daarom blijven onze leraren zichzelf ontwikkelen via opleidingen en trainingen.

Ontwikkeling, omdat bij sportieve ontwikkeling ook persoonlijke ontwikkeling komt kijken. Wie bij Breakpoint tennist, krijgt ook aandacht op het persoonlijke vlak.

Tennis in Noordoost-Nederland

Bij Breakpoint willen we het tennis in Noordoost-Nederland naar een hoger niveau tillen. Maar dat doen we niet alleen. We willen dat graag samen doen, op een open en transparante manier. Zo werken we al samen met verenigingen in de omgeving Zwolle, Meppel en Kampen.

Meer weten over onze werkwijze? Neem dan eens contact met ons op, we vertellen er graag over.