Als je traint, dan wil je dat iemand je begrijpt. Daarom hebben onze trainers allemaal ruime wedstrijdervaring op hoog niveau. Zonder die ervaring lukt het niet om jou te ondersteunen in je sportieve ontwikkeling. Iedereen heeft minimaal de KNLTB-licenties A en/of B. Verder ontwikkelen we onszelf continu via opleidingen en cursussen. We leren ook vooral van elkaar. Daarmee ondersteunen we verenigingen op alle niveaus, van Tenniskids tot en met toptennis.

Harold Jans

Eigenaar Breakpoint/Hoofdtrainer MLTC

Harold Jans (1975) behaalde halverwege de jaren 90 zijn tennisdiploma’s A en B, later Tenniskidscursus 1, 2 en 3 en recent de trainingscursus padel. Ook volgt hij een coachingstraject om zichzelf te ontwikkelen op het persoonlijke vlak.

Zelf tennist hij vanaf zijn 8e en heeft het geschopt tot de Hoofdklasse in Nederland. Op zijn hoogtepunt stond hij rond de 900e plaats op de ATP-ranglijst bij de heren.

In zijn privéleven gaat hij graag op wintersport en kampeervakanties met zijn gezin en is hij vaak te vinden op het voetbalveld of op de padelbaan. Hij is in zijn element als hij samen met collega’s, besturen en commissies van verenigingen kan bouwen aan een vereniging. Zijn idolen zijn Roger Federer en Novak Djokovic. Federer omdat de souplesse en finesse ervan afdruipt en Djokovic vanwege zijn enorme loopvermogen, fysieke gesteldheid en zijn heerlijke scorende backhand langs de lijn.

Harold Jans
Josien Boverhof

Josien Boverhof

Eigenaar Breakpoint/Hoofdtrainer KJLTC

Josien Boverhof (1978) behaalde eind jaren ‘90 bij Cios Heerenveen haar tennisdiploma’s A en B en in 2003 haar diploma HBO communicatie.

Sinds haar 8e is ze verslaafd aan tennis en ze heeft twee jaar op eredivisieniveau gespeeld bij MLTC. Daarnaast heeft ze twee jaar collegetennis gespeeld in Amerika, wat ze een geweldige levenservaring vond.

Buiten de tennisbaan is ze dol op racefietsen in de omgeving en in de bergen. Ook is ze regelmatig te vinden in het krachthonk om kettebelltrainingen te volgen. Ze speelt zo nu en dan ook een potje padel. Ze is het meest in haar element als ze werkt met jeugdige spelers die ze het liefst vaker dan één keer per week traint en motiveert. Haar idolen zijn Justin Henin en Serena Williams. Henin vanwege haar geweldige enkelhandige backhand en Williams omdat zij een waanzinnige mentale weerbaarheid toont en ondanks haar leeftijd nog steeds op het hoogste niveau speelt.

Marc Duncker

Eigenaar Breakpoint/Directeur

Marc Duncker (1967) behaalde in de jaren ’90 de tennisdiploma’s A, B en C en onlangs in 2019 zijn certificaat als vakmanschapper (senior practitioner coach).

Zelf tennist hij al vanaf zijn 11e en schopte het tot de hoofdklasse in Nederland. In zijn werkzame leven geeft hij leiding aan Breakpoint, verzorgt hij trainingen in Amsterdam en begeleidt hij mensen vanuit een eigen coaching- en trainingspraktijk.

In zijn privéleven rent hij graag in de bergen, leest boeken en waagt dit jaar zijn eerste pasjes op de dansvloer. Hij is het meest in zijn element als hij tennissers kan begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Zijn idolen zijn Roger Federer en Rafael Nadal, omdat zij demonstreren hoe plezier, presteren en leren samenvallen en de mooie rivaliteit laat zien dat je elkaar nodig hebt om steeds beter te worden.

Marc Duncker
Anita Bos

Anita Bos

Trainer MLTC

Anita Bos (1986) behaalde rond 2008 haar tennisdiploma’s A en B en een paar jaar later de workshops Tenniskids 1,2 en 3.

Zelf tennist ze sinds haar 7e en heeft nog een jaartje hoofdklasse gespeeld. Erg trots is ze op haar twee titels bij het Van Leeuwentoernooi **** in het dubbelspel. In haar dagelijks leven geeft ze al sinds 2006 training in Ruinen en sinds 2018 ook bij MLTC. Tussendoor heeft ze ook nog bij een aantal andere clubs gewerkt.

In haar privéleven gaat ze graag gezellig met vriendinnen op stap of kijkt ze lekker op de bank een serie. Ze is het meest in haar element als ze het gevoel heeft dat ze een speler beter kan maken en dat diegene met plezier van de baan stapt. Haar idool is Roger Federer omdat hij een fantastisch uithangbord is voor de tennissport.

Vincent Schadee

Trainer KJLTC

Vincent Schadee (2004) is op dit moment bezig met de afronding van zijn TL3 diploma.

Hij speelt vanaf zijn 5e tennis en was meteen verknocht aan het spelletje. Zijn hele jeugdopleiding heeft hij bij Breakpoint doorlopen. Dat heeft hem mooie resultaten opgeleverd zoals een 4e plek op het NK onder 16 jaar. Momenteel speelt hij in het tweede team van MLTC.

Zijn ouders zijn beide werkzaam in het onderwijs. Het doceren is hem dus met de paplepel ingegeven. Vincent vind tennisles geven dan ook ontzettend leuk en hij is het meest in zijn element als hij zijn leerlingen met veel plezier bezig ziet op de baan.

Wanneer hij niet op de tennisbaan staat luistert hij graag muziek en kijkt hij regelmatig series op Netflix.

Van jongs af aan is hij groot fan van Nadal. Zijn sportieve uitstraling en het nooit opgeven spreekt Vincent enorm aan.

Vincent Schadee
Gijs Feij

Gijs Feij

Trainer MLTC

Gijs Feij (1997) behaalde in 2020 het tennisdiploma A en heeft onlangs de ALO afgerond. Hij is nu begonnen aan de studie psychologie.

Zelf tennist hij al vanaf zijn 7e en speelt nu in het 2e team van MLTC. In zijn werkzame leven geeft hij tennistrainingen in zowel Meppel (MLTC en Tivoli) als Ruinen, en geeft hij zwemles in Groningen.

In zijn privé-leven studeert Gijs in Groningen en houdt hij zich bezig met fitness en padel. Hij is het meest in zijn element wanneer hij voor een gemotiveerde groep staat waarin er hard gewerkt wordt en er ruimte is voor humor. Zijn idolen zijn Roger Federer en LeBron James, omdat zij laten zien dat topsport niet alleen om het fysieke aspect gaat.

Anneke van den Ban

Financiële administratie

Mijn naam is Anneke van den Ban. Ik verzorg voor Breakpoint de financiële administratie. In het verleden heb ik gewerkt bij AbnAmro. Omdat wij gingen verhuizen vanuit het midden van het land naar Drenthe, ben ik  gestopt. Onze twee zonen tennisten en werden lid van MLTC. Zelf ben ik toen ook tennislessen gaan volgen. In die jaren heb ik veel werk verricht voor de Jeugdcommissie en samengewerkt met de tennistrainers. Toen zij besloten een eigen tennisschool op te richten kwamen zij al snel bij mij uit met de vraag of ik hen wilde helpen met de administratie.

Geen foto
Mattheo Knoop

Mattheo Knoop

Trainer TC Bathmen

Mattheo Knoop (1998) heeft zijn diploma gehaald in 2017 en geeft inmiddels alweer vijf jaar tennisles.

Daarnaast heeft hij zich verdiept in het Fitvak en heeft hij de nodige diploma’s behaald om ook conditietraining te kunnen geven.

Mattheo had zijn eerste tennisles op vijfjarige leeftijd in Staphorst en traint nog tot op de dag van vandaag. Zijn mooiste tenniservaring was in 2020 waar hij in de Play Offs van de Eredivisie Heren uitkwam voor TC Suthwalda.

In zijn vrije tijd is hij ook altijd bezig met sport maar dan online. FIFA en Fortnite zijn de favorieten.

Zijn idolen binnen de tennissport zijn Nadal en Djokovic. Nadal om zijn werklust en never surrender mindset. Djokovic om zijn stijl van spelen en zijn persoonlijkheid.