Bij Breakpoint hebben we oog voor talent. Voor getalenteerde en leergierige spelers is er daarom de Tennisacademie. Naast de clubtrainingen volg je dan een programma waarbij er aandacht is voor jouw ontwikkeling, op persoonlijk en sportief vlak. Doel is balans te vinden tussen techniek, tactiek, conditie en motivatie.

Plezier in het tennis staat daarbij centraal. Alleen dan kun je topprestaties leveren. Ben je leerling van de Tennisacademie, dan vind je het dus niet erg om regelmatig en vaak te trainen en wedstrijden te spelen. Dat doe je met en tegen gelijkwaardige en sterke spelers. Spelers met dezelfde mindset: gemotiveerde doorzetters.

Bekijk de Jaarprogramma's

 

Tennisacademie die het beste uit je talent haalt

We werken al samen met clubs in de omgeving Zwolle, Meppel en Kampen, en we streven er bij Breakpoint naar om het tennis in heel Noordoost-Nederland naar een hoger niveau te tillen. Daarom maakt het voor de Tennisacademie niet uit waar je vandaan moet komen.
Bij de academie trainen getalenteerde spelers die aantoonbaar aanleg hebben voor tennis. Als je deelneemt, betekent dat dat je met en tegen de beste spelers uit Noordoost-Nederland speelt. Door die uitdagingen ontwikkelen we onze spelers én onszelf tot de beste van ons land.

Trainen op techniek

Technische vaardigheden zijn onontbeerlijk voor het ontwikkelen van talent. Binnen de academie is daar dan ook veel aandacht voor. De techniek van de vijf spelsituaties is de basis van elke tennistraining. Met een team observeren we jou als speler, maar zelf ga je ook kritisch naar jezelf kijken met behulp van bijvoorbeeld video-opnamen. Samen met de trainer verfijn je zo je technische vaardigheden.

Tactische vaardigheden

Tactiek kan je helpen om op de juiste momenten in het spel de juiste beslissingen te nemen. Je leert rekening te houden met je sterke en zwakke punten, maar ook die van je tegenstander. Daar pas je je tactiek op aan. Dat lukt alleen als je veel wedstrijden speelt en wedstrijdsituaties traint. Dat doen we dan ook volop.

Conditie

Je sportieve ontwikkeling is voor een groot deel afhankelijk van je fysieke conditie. Daarom trainen we op relevante coördinatie, lenigheid, balans, kracht en uithoudingsvermogen. We nemen ook je mentale conditie mee, zodat je met wedstrijdspanning kunt omgaan. Daarvoor hebben we de beschikking over mentale coaches, die je leren hoe je het hoofd koel kunt houden.

Motivatie

Je kunt nog zoveel talent hebben, als je motivatie ontbreekt, kom je nergens. Binnen de Tennisacademie leren we je dan ook hoe je omgaat met tegenslagen, hoe je zelfvertrouwen opbouwt en daarmee ook een intrinsieke motivatie om te tennissen. Die eigenschappen zijn essentieel om met plezier te blijven trainen en wedstrijden te spelen. Kernwoorden zijn passie, doorzettingsvermogen, overtuiging, teamspirit en respect.