Vanaf vandaag breidt Breakpoint haar activiteiten uit. Marc Duncker en Jelle Boers bieden nu personal coaching en team coaching aan.  Check de website www.breakpointcoaching.nl.

Vandaag is Marc officieel geaccrediteerd coach. Gefeliciteerd Marc! Om nader kennis te maken een aantal vragen aan onze coach.

Wat voor opleiding heb je gedaan?
Ik heb de opleiding Leergang Zelfbewust Coachen gedaan. Dat is een Coachopleiding die ongeveer 9 maanden duurt, waar je leert coachen vanuit een bepaalde mensvisie. De mensvisie die ervan uitgaat dat ieder mens uniek is en potentieel heeft. Deze opleiding is door Nobco/EMCC op Practitioner niveau geaccrediteerd. Bij succesvolle afronding van de LZC ontvang je dus een EQA-geaccrediteerd opleidingscertificaat.

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?
De laatste Coachopleiding die ik heb gedaan was de KNLTB C opleiding en dat is al enige jaren geleden. Daarnaast stelde ik mezelf vaker de vraag, hoe werkt coaching nu eigenlijk en hoe maak je coaching vruchtbaar? In mijn vak als tennistrainer werd ik al snel coach genoemd. In de periode van het begeleiden van de spelers in hun professionele carrière, ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de mens achter de tennisser en geloofde ik steevast in het ontwikkelen van de mens. Maar hoe doe je dat? Ik heb dat met heel veel plezier en passie gedaan, maar ik stelde mezelf wel de vraag; wat doe ik nu eigenlijk en gaat de speler echt beter spelen? Mede op advies van Jelle Boers ben ik mezelf gaan verdiepen in deze opleiding en dus eigenlijk in mezelf. In september 2016 ben ik naar de basisdag geweest, een soort kennismakingsdag, waarbij ik direct voelde dat deze mensvisie aansloot op waar ik was. Het leren kijken vanuit “de verwondering” naar de ander sprak mij heel erg aan. Dus op die dag besloot ik deze opleiding te gaan doen.

Wat sprak je aan van deze opleiding?
De puurheid, dat je geen trucjes leert om iemand te beïnvloeden, maar uitgaat van het potentieel van de ander en daarbij aansluit.

Wat ga je met deze opleiding doen?
Het coachen past heel erg binnen het gedachtegoed van Breakpoint en sluit aan hoe we ook op de baan met de leerlingen werken. Binnen onze organisatie zijn wij www.breakpointcoaching.nl gestart, waarbij we de coaching o.a. inzetten in de ontwikkeling voor onze tennissers. Ook voor het ontwikkelen van teams hebben we leuke ideeën.

En nu?
Dit jaar, en anders volgend jaar, zal ik de vervolgopleiding gaan doen, namelijk Vakmanschap. Ik kijk ernaar uit.

 

“De professionele coach heeft eerlijk leren kijken naar zichzelf.

Hierdoor nodigt hij als het ware zijn klant uit om hetzelfde te doen”