Goede resultaten voor Jordy Grit in Apeldoorn.

Zondag 27 December stond voor Jordy Grit in het teken van zijn HE 4 finale tegen Roan Valk (1) in het TCS Klaverblad verzekeringen Kersttoernooi in Apeldoorn. Jordy schoot uit de startblokken en nam al snel met dwingende forehands, backhands en services een 5-2 voorsprong. Na een tweetal setpoints gemist te hebben, werd het uiteindelijk een super spannende tie-break, die zijn tegenstander met 8-6 wist te winnen.
De 2e set was vooral in het begin een kopie van de eerste set, maar nu trok Jordy met 6-4 aan het langste eind. De beslissing moest dus vallen in de derde en beslissende set, terwijl alle andere partijen van het toernooi allang waren afgelopen. Een eerste servicebreak was echter voldoende voor zijn tegenstander om deze set niet meer uit handen te geven en met 6-3 te winnen.
Jordy kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, waarin hij naast het behalen van de HE 4 finale, ook 2 rondjes in de HE3 wist te winnen. Hopelijk kan Jordy, tijdens de aankomende toernooien in Kampen en Meppel, zijn goede spel doorzetten.

Geen Titels in Groningen
Finaledag JRT*** Jan Lanting Kerst Jeugdranglijsttoernooi Toernooi

Het is Robin Grit en Daphne Haverkamp niet gelukt de titel te pakken. Robin Grit kon z’n goede spel geen vervolg geven tijdens zijn halve finale. Hij speelde onder zijn niveau en verloor kansloos in 2 sets (6-1 6-0). Daphne Haverkamp won na een erg goede wedstrijd met aanvallend spel haar halve finale (7-6(5) 4-6 6-0). In de finale kon zij haar goede spel echter niet doortrekken en verloor (5-7 4-6). Daphne gefeliciteerd met je 2e plaats!

Zaterdag 26 december

Jordy Grit speelt finale TCS Klaverblad verzekeringen Kersttoernooi

Van een rustige kerst kon Jordy Grit niet spreken. Vandaag moest hij gewoon in actie komen tijdens het toernooi in Apeldoorn. In de HE 3 verloor hij in de kwartfinale (1-6 5-7). In de HE 4 won hij in 2 sets de halve finale (6-3 7-5) en komt morgen dus uit in de finale…..succes Jordy!

Donderdag 24 december

JRT*** Jan Lanting Kerst Jeugdranglijsttoernooi Toernooi
Robin Grit en Daphne Haverkamp bereiken de halve finale

Vandaag kwamen Flore Hullegie, kwartfinale t/m 14 jaar, Michelle de Haan, Daphne Haverkamp en Robin Grit, t/m 16 jaar op het  toernooi in actie. Voor Flore en Michelle viel het doek in de kwartfinale. Zij konden het niet bolwerken en verloren beiden in 2 sets. Daphne Haverkamp speelde erg overtuigend (6-3 6-1) en Robin Grit won, na een heuse thriller,  in de derde set (4-6 7-6(5) 4-6).

Zondag om 11.00 uur strijden zij beiden om een plekje in de finale!

TCS Klaverblad verzekeringen Kersttoernooi in Apeldoorn

Stijn Slump behaalde de kwartfinale,  na een zware 1e ronde (7-6 3-6 7-6) en een moeizame 2 sets overwinning in de 2e ronde
(6-4 6-4). Uiteindelijk verliest hij, na een dijk van een wedstrijd, van de nummer 1 geplaats en de nr. 23 van Nederland, Jesse Timmermans. Een zeer knappe uitslag (6-4 5-7 5-7).

JRT* Twilight Meppel Toernooi

Thomas van Maanen heeft helaas vandaag op moeten geven na een 1e set achterstand (4-6).

Woensdag 23 december

JRT*** Jan Lanting Kerst Jeugdranglijsttoernooi Toernooi.
3 spelers bereiken de halve finale!

Isabelle Popma (midden), Michelle de Haan (links), Daphne Haverkamp (rechts) en Robin Grit (liggend) hebben vandaag hun eerste partijen in Groningen gespeeld. Voor Isabelle was de tweede ronde direct het eindstation. Ze verloor in de eerste set vrij kansloos met 1-6. Herstelde zich daarna goed, kwam met 4-1 voor, maar moest uiteindelijk toch buigen voor haar tegenstander (1-6 4-6). De eerste ronde had zij een bye.Daphne speelde een degelijke wedstrijd. Alhoewel zij niet haar allerbeste spel liet zien, won zij toch overtuigend (6-1 6-1). Robin won zijn wedstrijd na een zware strijd, waarin vooral zijn mentale weerbaarheid te prijzen viel (7-5 4-6 6-2). Michelle bereikte zonder te spelen de volgende ronde, haar tegenstander moest helaas vanwege ziekte opgeven.

Morgen starten Daphne en Michelle hun halve finale partijen rond 12.00 uur. Robin Grit begin rond 13.30 uur aan zijn halve finale partij.

TCS Klaverblad verzekeringen Kersttoernooi in Apeldoorn

Jordy Grit heeft in de HE3 de kwart finales bereikt. Zijn tegenstander gaf hem in de tweede ronde een walkover. In de HE4 won Jordy zijn kwart finale wedstrijd in twee sets (6-1 7-5). Zaterdag a.s. speelt Jordy zijn volgende wedstrijden in de HE3 en HE4.

JRT* Twilight Meppel Toernooi

Vandaag wist Thomas van Maanen zijn derde wedstrijd te winnen van Daniel Vosmeer (6-1 6-0). Morgen speelt Thomas zijn laatste poulewedstrijd. Dan gaat het om de eerste plaats in de poule.

Kees Cruys ligt helaas uit het toernooi (4-6 1-6).

Trendel JRT **** Dutch Tennis Academy

Helaas is het Max Houkes niet gelukt verder door te stoten in dit toernooi. Hij moest zijn meerdere erkennen in de nummer 2 geplaatst, Julian Prins (4-6 2-6).

Dinsdag 22 december

JRT* Twilight Meppel Toernooi

Vandaag zijn er veel kinderen actief geweest bij het JRT* Twilight toernooi in Meppel en het Rood, Oranje, Groen Toernooi.
Voor veel Rood kids was het hun eerste tennistoernooi. Er werd super leuk gestreden in teamverband. Ook bij Oranje en Groen werd er fanatiek en sportief gespeeld.

Vandaag kwamen ook Kim van Dijk, Kees Cruys en Thomas van Maanen in actie. Kim ging steeds beter spelen en liet in de derde set haar beste spel zien, waardoor ze op 5-4 een overtuigende laatste game speelde en uiteindelijk won, klasse Kim (6-2 4-6 4-6) . Helaas verloor Kees in twee sets, ondanks dat hij goede rally’s speelde en een zeer gevarieerd spel liet zien (4-6 1-6).

Thomas van Maanen was de hele wedstrijd door de dominante speler. Vooral zijn servicegames haalde hij met overtuiging binnen. In het baseline spel toonde hij meer rust in de opbouw fase. Erg leuk om te zien (6-3 6-1). Morgen komt Thomas weer in actie.

Maandag 21 december

JRT** Fries Invitatie Toernooi

Marek en Vincent staan om 8.00 uur lekker in te spelen op de snelle tapijtbanen bij het JRT** Fries Invitatie Toernooi in Leeuwarden. Om half 9 staat Marek als eerste gepland. Half 9 werd al gauw kwart voor 9. Het werd zelfs 9 uur, toen bekend werd dat zijn tegenstander niet op zou komen dagen. Een walkover dus.

Dan Vincent, als een echte wandelende muur zorgt hij ervoor dat zijn tegenstander fout op fout maakt, 6-3 6-2. Winst in de pocket. Ondertussen gaan Elles en Arianne Zwart de baan op. Beiden voortvarend uit de startblokken, maar helaas voor beide dames hebben de tegenstanders hun goede spel voor het laatst bewaard. De zusjes verliezen beiden in 2 sets.

Tijd voor de 2e ronde partijen van zowel Marek als Vincent. Beide boys treffen tegenstanders die veel kracht in hun slagen hebben. De twee vrienden verliezen beiden in 2 sets.

Voor Thijs Spliet is het toernooi nooit begonnen. Hij moest zich ziek afmelden. Beterschap Thijs!

Al met al een toernooi waaruit heel duidelijk trainingsdoelen naar voren zijn gekomen. We gaan de komende tijd dan ook volop aan de bak!

Trendel JRT **** Dutch Tennis Academy Toernooi

Max Houkes  komt weer wat dichter bij zijn doel. Vandaag wint hij zijn 2e ronde partij  7-6 6-3. Woensdag het vervolg.

JRT* Twilight Meppel Toernooi

Een ronde verder zijn:

Kees Cruys en Thomas van Maanen

Michelle de Haan, Isabelle Popma, Daphne Haverkamp en Robin Grit, bereiden zich inmiddels voor op het JRT***Jan Lanting Kerst Jeugdranglijsttoernooi Toernooi in Groningen, waar ze woensdag hun eerste ronde spelen.

Zaterdag 19 en zondag 20 december

Deze week reizen de Breakpoint trainers door het land om de verschillende Kersttoernooien te begeleiden. In Rotterdam, Meppel, Apeldoorn, Groningen en Leeuwarden gaan onze leerlingen de strijd aan met zichzelf en met hun tegenstanders.

In Rotterdam op het JRT *** Focus Tennis Academy Toernooi verloren Tess van der Feen en Elysia Pool afgelopen zaterdag helaas hun wedstrijden. Max Houkes daarentegen wist zijn 1e ronde wedstrijd in het Trendel JRT**** Dutch Tennis Academy Toernooi te winnen en gaat er de komende dagen voor de kwartfinales te bereiken.

Op het JRT * Twilight Toernooi in Meppel liepen de wedstrijden van Willem Veurink en Kim van Dijk zondag wat minder voortvarend. Willem verloor zijn eerste poulewedstrijd, herstelde zich goed, en won daarna zijn tweede poulewedstrijd. Kim van Dijk won overtuigend de eerste set, maar moest daarna haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Onze overige toppers komen vanaf maandag en dinsdag in actie.