Tenniskids Blauw, Rood, Oranje en Groen

In de jeugdtraining staat algemene ontwikkeling centraal. Vanaf het prille begin trainen we alle spelsituaties, zodat we al op jonge leeftijd een allround tennisser kunnen vormen. Naast de training is het belangrijk regelmatig aan Rood, Oranje of Groen toernooien deel te nemen. Alle bij ons aangesloten verenigingen bieden ook de World Tour (jeugdcompetitie uitleg) aan.

Globale indeling

Blauw: kinderen van 3 t/m 5 jaar 
In deze eerste fase gaan ouder en kind samen aan de slag. De oefenvormen sluiten aan op de fantasie van het kind. Zo worden spelenderwijs de eerste beginselen van het tennis bijgebracht.
 
Rood: kinderen 5 t/m 9 jaar
Er wordt gespeeld met de grotere rode foam/vilt tennisbal op een aangepast klein speelveld. Met 8 jaar is het mogelijk over te gaan naar groep oranje, mits de basisvaardigheden voldoende worden beheerst.
 
Oranje: kinderen vanaf 8 t/m 11 jaar
Er wordt gespeeld met de oranje aangepaste tennisbal op een middelgroot speelveld. Met 10 jaar is het mogelijk over te gaan naar groep groen, mits aan de daarvoor vereiste vaardigheden wordt voldaan.
 
Groen: kinderen vanaf 10 t/m 12 jaar
Er wordt gespeeld met de groene aangepaste tennisbal op een normaal speelveld, ook wel de hele baan genoemd.
 
 

Jaarprogramma’s Tenniskids voor MLTC, KJLTC en ZLTB

Om continuïteit te krijgen in de trainingsmomenten werkt Breakpoint met jaarprogramma’s. De jaarprogramma’s starten in september en lopen door tot en met september (vergelijkbaar met een schooljaar). Bij alle jaarprogramma’s trainen de kinderen 39 weken (met uitzondering van schoolvakanties). Het jaarprogramma wordt in 10 maandelijkse termijnen afgeschreven (10 x). In het jaarprogramma zitten ook drie wedstrijdtrainingen in de winterperiode en een HEAD t-shirt. Om deel te kunnen nemen aan het jaarprogramma dient iedereen lid te zijn van de betreffende vereniging.

 

Meld je direct aan     Ga terug