IMG_0159

 

 

Als aanvulling op de clubtrainingen biedt Breakpoint een programma waarin leergierige en gepassioneerde talenten ondersteund worden hun individuele maximale niveau te bereiken. Deze jaarprogramma’s bieden een, op de individuele ontwikkelfase afgestemde, balans tussen techniek, tactiek, conditie en motivatie.

‘Topprestaties worden alleen bereikt door mensen die plezier hebben in wat ze doen’

Voor een continue ontwikkeling van het spelniveau is het van belang dat spelers regelmatig trainen en wedstrijden spelen met en tegen gelijkwaardige en sterke spelers. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van techniek en tactiek maar ook om gemotiveerd te blijven. Speciaal voor de gemotiveerde doorzetter heeft Breakpoint de Tennis Academie opgezet. Wij bieden een aanvullend programma voor spelers van gelijkwaardig niveau en met eenzelfde mindset. Om de kwaliteit en het niveau te waarborgen moeten de deelnemers aan de Breakpoint Tennis Academie voldoende aanleg en talent hebben.

Techniek

Het ontwikkelen van de technische vaardigheden in alle vijf spelsituaties, is de basis voor elke tennistraining. Wij observeren met een uitgebreid team de speler samen met de mede (top-) spelers, maar ook middels zelfanalyse met ondersteuning van onder meer video-opnamen. Met de trainer wordt zo de techniek verder verfijnd naar spel specifieke training

Tactiek

De speltactiek kan alleen worden ontwikkeld door veel wedstrijdsituaties te trainen en wedstrijden te spelen. Hierbij moet je bewust kunnen inspelen op de sterke en zwakke eigenschappen van jezelf in combinatie met die van je tegenstander. Door de verschillende begeleidingsmomenten vanuit Breakpoint kunnen de trainers de spelers hierbij coachen.

Conditie

Bij elke sport speelt conditie een belangrijke rol, zowel fysiek als mentaal. De basis ligt in de ontwikkeling van de relevante coördinatie, lenigheid, balans, kracht en het uithoudingsvermogen. Daarnaast is mentale conditie van belang om met wedstrijdspanning om te kunnen gaan, denk daarbij o.a. het aanleren van ademhalings- en yogatechnieken.

Motivatie

Voor elke sporter die de top wil bereiken is het belangrijk gemotiveerd te blijven. Leren omgaan met tegenslagen, zelfvertrouwen en het opbouwen van intrinsieke motivatie zijn essentieel om met plezier te blijven trainen en wedstrijden te spelen. Passie, doorzettingsvermogen, overtuiging, teamspirit en respect zijn de kernwoorden waar we mee aan de slag gaan.

 

Ga terug